Ungskue Norge – 2017

Jeg har ved flere lejligheder været inviteret til at dømme i Norge – såvel det Norske mesterskab som deres ungfugleskue. I 2017 var de to begivenheder slået sammen fordi Norsk mesterskab blev aflyst i efteråret 2016. Også her var det fugleinfluenzaen (eller var det papegøjesyge), der var årsagen.

Til at dømme begge begivenheder havde NUK inviteret Lars Voss og undertegnede. Det er altid en rigtig stor fornøjelse at komme til Norge i “Undulatærinde”. Nordmænd og danskere har nu engang rigtigt meget til fælles – både historisk set, sprogligt op humormæssigt. Det skal ikke undre, at såfremt man roder lidt i DNA’en, vil der sikkert kunne påvises en grund til de mange fællesnævnere.

Hvorom alting er, indfandt vi os på hotel 1016 Olav Digre i Sarpsborg denne juni fredag. (Olav II (Haraldsson) den Hellige (Oláfr hinn helgi) var Norges konge fra 1015 til 1028. Han blev også i sin levetid kaldt Olav den Digre). 

Og lørdag morgen gik det så løs med bedømmelsen. De har fine fugle i Norge og er (var) netop ved at opleve opstarten på udstilling af de australske. 

Billeder fra showet og det efterfølgende foredrag, kan du se her.

Lørdag aften var der indbudt til festaften. En rigtig hyggelig en af slagsen, blev det også og søndag formiddag, gik turen hjemover. Vi er jo vant til, at søndagen også er udstillingsdag, hvor interesserede kan komme og kigge på. Men vi har jo heller ikke så langt hjem 🙂

                 

Fra venstre:
BIS og Norgesmester (Lasse Ekanger),
Bedste ungfugl 0,1 Himmelblå (Hans-Jørgen Mathiesen)
og bedste ungfugl modsatte køn (Kjell Steinar Andersen)